• فارس، شیراز، پارک علم و فناوری فارس
  • info@viraasr.com
انواع الگوریتم های بلاکچین

احتمالا با عملیاتی به نام استخراج ارزهای دیجیتال آشنا هستید، حال قصد داریم در این مقاله به شناخت انواع الگوریتم های بلاکچین بپردازیم. این فرآیند به شما اجازه می‌دهد تا ارزهای دیجیتال را به دست آورده و از طریق آن سود کسب کنید. در دنیای ارزهای دیجیتال، الگوریتم‌های مختلفی وجود دارند که به شما کمک می‌کنند تا ارزهای دیجیتال را استخراج کنید. بنابراین، تنها راه به دست آوردن ارز دیجیتال، خرید آن نیست؛ بلکه با استخراج ارز دیجیتال نیز، این کار شدنی است.

به طور خلاصه، یکی از روش‌های مناسب و متداول برای کسب درآمد از ارزهای دیجیتال، تولید و استخراج این ارزها با استفاده از منابع مختص به این کار است. ارزهای دیجیتال بر پایه الگوریتم‌های مختلفی نوشته و کدگذاری می‌شوند، بنابراین هر دستگاه استخراج یا ماینینگ به یک الگوریتم خاص محدود است.

انواع الگوریتم های بلاکچین

الگوریتم‌ های بلاکچین وظیفه استخراج کوین‌ها را به عهده دارند و در دنیای ارزهای دیجیتال از جایگاه ویژه‌ای برخوردار هستند. با شناخت این الگوریتم‌ها می‌توانید در بازار رمز ارزها فعالیت بهتری داشته باشید و برای کسب درآمد در بستر بلاکچین از استراتژی‌های معاملاتی سودمند استفاده کنید. 

هر الگوریتم ویژگی‌های مختص به خود را دارد و برای رمز ارزهای خاص مورد استفاده قرار می‌گیرد. تنوع بالا در الگوریتم‌ها باعث شده است تا کاربران برای استخراج کوین با مشکل مواجه نشوند. از الگوریتم‌های پر کاربرد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: بلاکچین چیست؟

۱. الگوریتم اثبات کار (PoW)

الگوریتم اثبات کار (Proof of Work)، به‌طور خلاصه PoW، یک مکانیزم است که برای جلوگیری از کارمزدهای مضاعف در شبکه به کار می‌رود. این الگوریتم در سال ۲۰۰۸ توسط ساتوشی ناکاموتو در وایت‌پیپر بیت‌کوین معرفی شد و به عنوان اولین الگوریتمی که بیت‌کوین و برخی ارزهای دیگر از آن در بلاکچین خود استفاده کردند، شناخته می‌شود.

اثبات کار به عنوان یک مکانیسم اجماع در بلاک چین شناخته می‌شود و برای تایید تراکنش‌ها، تولید بلاک و حفظ امنیت شبکه به کار می‌رود. در این الگوریتم، ماینرها وظیفه پردازش شبکه را بر عهده دارند و به عنوان پاداش، بیت‌کوین یا سایر ارزهای دیجیتال را دریافت می‌کنند.

استفاده از محاسبات سخت و هزینه‌بر در الگوریتم اثبات کار، امنیت شبکه بیت‌کوین را افزایش می‌دهد. ماینرها با حل مسائل ریاضی پیچیده به نام “PoW”، اثبات می‌دهند که زمان و انرژی خود را برای ایجاد بلاک‌ها و تأیید تراکنش‌ها به درستی صرف کرده‌اند، که این کار به تأیید تراکنش‌ها و تناوب بلاک‌ها کمک می‌کند.

با ایجاد یک فرآیند محاسباتی پرهزینه، اثبات کار از اجماع در شبکه بیت‌کوین اطمینان حاصل می‌کند. ماینرها با حل معادلات پیچیده، تراکنش‌ها را تایید کرده و بلاک‌های جدیدی ایجاد می‌کنند. در ازای این کار، به عنوان پاداش، بیت‌کوین دریافت می‌کنند که این فرآیند به امنیت و پایداری شبکه کمک می‌کند.

الگوریتم اثبات کار (PoW)
الگوریتم اثبات کار (PoW)

۲. الگوریتم اجماع اثبات سهام (PoS)

اثبات سهام (Proof of Stake)، به‌طور خلاصه PoS، یک مکانیسم اجماع است که توسط شبکه‌های بلاک‌چین برای دستیابی به اجماع توزیع شده به‌کار می‌رود. در این الگوریتم، کاربران باید توکن‌های ارز دیجیتال مانند ETH را برای تبدیل شدن به اعتبارسنجی در شبکه به اشتراک بگذارند.

اعتبارسنجی‌ها مسئول انجام عملیاتی مشابه ماینرها در مدل اثبات کار هستند؛ به‌طوری که تراکنش‌ها را انتخاب و بلاک‌های جدید ایجاد می‌کنند تا همه گره‌ها در مورد وضعیت شبکه به توافق برسند.

در اثبات سهام، کاربران برای شرط‌بندی مقدار کافی از یک ارز مشخص را استیک میکنند. به‌عنوان مثال، در شبکه اتریوم ۲.۰، کاربران باید حداقل ۳۲ واحد ارز دیجیتال اتر را به اشتراک بگذارند تا اعتبارسنجی شوند.

سپس، اعتبارسنجان به‌طور تصادفی برای ساخت بلاک‌ها انتخاب می‌شوند و مسئولیت تایید بلاک‌های حاوی تراکنش‌ها را بر عهده دارند. به‌طور ساده، شرط‌بندی به‌معنای نگهداری مقداری از ارز دیجیتال در کیف پول است. با این کار، هر کسی می‌تواند به‌سادگی و بدون نیاز به راه‌اندازی و نگهداری دستگاه‌های ماینر، به یک گره شبکه بلاک‌چین تبدیل شود.

بیشتر بخوانید: مهمترین کاربرد بلاکچین

الگوریتم اجماع اثبات سهام (PoS)
الگوریتم اجماع اثبات سهام (PoS)

۳. الگوریتم اثبات هویت (PoI)

الگوریتم اجماع اثبات هویت (Proof of Identity)، به‌اختصار PoI، برای شرکت‌هایی که به دنبال توازن بین امنیت، انطباق و راحتی هستند، طراحی شده است. این روزها، بسیاری از این شرکت‌ها از الگوریتم اثبات هویت (PoI) برای تأیید هویت کاربران استفاده می‌کنند.

به‌طور معمول، خدمات تأیید شناسه با پردازش داده‌ها از منابع گوناگونی برای بررسی درستی و صحت اطلاعات هویتی حساب‌داران کار می‌کنند. این منابع و اسناد شناسایی ممکن است شامل اطلاعاتی مانند شماره تلفن و آدرس IP یا اطلاعات ثبت‌نام باشند.

استفاده از الگوریتم اجماع اثبات هویت (Proof of Identity)، به صرافی‌های ارزهای دیجیتال و سایر شرکت‌ها امکان کاهش قابل توجه خطر کلاهبرداری با تأیید هویت واقعی افراد را فراهم می‌کند.

بیشتر بخوانید: مثلث تریلما بلاکچین چیست ؟

الگوریتم اثبات هویت (PoI)
الگوریتم اثبات هویت (PoI)

۴. الگوریتم اثبات سوزاندن (PoB)

الگوریتم اثبات سوزاندن (Proof of Burn) به اختصار PoB، یکی از الگوریتم‌های مورد استفاده در اکوسیستم بلاک‌چین است. در این الگوریتم، گره‌های اعتبارسنجی شبکه، بخشی از توکن‌های خود را از بین می‌برند یا به اصطلاح آن‌ها را می‌سوزانند به منظور استخراج توکن.

هر بلاک‌چین از یک الگوریتم اجماع برای تأیید تراکنش‌ها استفاده می‌کند، که الگوریتم اثبات سوزاندن علاوه بر الگوریتم‌های دیگر مانند اثبات کار و اثبات سهام، یکی از مورد استفاده‌ترین الگوریتم‌ها در دنیای ارزهای دیجیتال است.

استفاده از این الگوریتم به منظور سوزاندن ارز دیجیتال برای تأیید تراکنش‌ها، منجر به کاهش تورم در شبکه می‌شود و با هدف جلوگیری از خرج مجدد ارزهای دیجیتال طراحی شده است.

این روش اعتبارسنجی، به دلیل عدم نیاز به تجهیزات سخت‌افزاری، یکی از مورد علاقه‌ترین روش‌های ماینرها برای کسب سودهای قابل توجه است.

الگوریتم اثبات سوزاندن (PoB)
الگوریتم اثبات سوزاندن (PoB)

۵. الگوریتم اثبات اعتماد (POT)

این الگوریتم برای انتخاب اعتبارسنجی در یک شبکه غیر متمرکز مورد استفاده قرار می‌گیرد که برای انتخاب اجماع PoT به مشارکت اعتبار دهنده‌ها در یک شبکه توجه می‌کند. شرکت کنندگان شبکه به کمک این الگوریتم می‌توانند تراکنش‌های موفقیت آمیز را تأیید و از این طریق یک امتیاز اعتماد کسب کنند‌. 

هر چه ارزش تراکنش‌ها بالاتر باشد قطعا پاداش مطلوب‌تری نصیب آن‌ها خواهد شد. این الگوریتم بهترین جایگزین به جای مکانیسم‌های اجماع سنتی است و نیازهای سازمانی مقیاس را به خوبی برطرف می‌کند. 

الگوریتم اثبات اعتماد (POT)
الگوریتم اثبات اعتماد (POT)

۶. الگوریتم اثبات تاریخ (POH)

الگوریتم تاریخ یک تابع تاخیر قابل تایید آن هم با فرکانس بالا را نشان می‌دهد‌. این تابع برای ارزیابی نیاز یه مراحل متوالی دارد و می‌تواند با تولید یک خروجی منحصر به فرد به طور عمومی و موثر تأیید شود.

 برای ارائه راهی مسائل برای تأیید رمزنگاری گذر زمان آن هم بین دو رویداد مهم بهترین گزینه است. الگوریتم اثبات تاریخ از یک تابع امن رمزنگاری شده استفاده می‌کند که در آن خروجی را نمی‌توان از ورودی پیش بینی کرد. برای بدست آوردن خروجی باید تابع را روی یک هسته مجزا اجرا کرد.

بیشتر بخوانید: چگونه می‌توان درگاه پرداخت از بلاکچین گرفت؟

الگوریتم اثبات تاریخ (POH)
الگوریتم اثبات تاریخ (POH)

۷. الگوریتم اثبات فعالیت (POA)

این الگوریتم یک مکانیسم اجماع ترکیبی است که می‌تواند برای تولید بلوک‌های جدید در یک رویکرد جدید ویژگی‌های اثبات کار و اثبات سهام را با هم ترکیب کند. PoA از این دو مکانیسم استفاده می‌کند تا مانع از بروز نقاط ضعف آن‌ها شود. ارائه یک الگوریتم بلاکچین کارآمد در دنیای ارزهای دیجیتال باعث عملکرد بهتر کاربران شده است. این سیستم در تلاش است تا برای تولید و اعتبار سنجی بلوک‌ها بهترین مکانیسم‌ها را با هم ترکیب کند. 

الگوریتم اثبات فعالیت (POA)
الگوریتم اثبات فعالیت (POA)

۸. الگوریتم اثبات مشارکت (POCO)

یکی دیگر از الگوریتم‌های بلاکچین مشارکت نام دارد که نام دیگر آن PoCo است. این سیستم می‌تواند در دوره اجماع همه نودهای فعال در شبکه را به خوبی بررسی کند. نودهایی که بیشترین مشارکت را دارند توسط این الگوریتم حق ایجاد بلاک به آن‌ها داده می‌شود.

کاربرانی که قصد انجام محاسبات درون زنجیره‌ای دارند باید قبل از شروع کار سپرده امنیتی ایجاد کنند. سطح مشارکت هر کاربر به سابقه و میزان سپرده او بستگی دارد و نتیجه محاسبات برای هر اقدام است. الگوریتم اثبات مشارکت در بازارهای ارز دیجیتال کاربرد گسترده‌ای دارد.

بیشتر بخوانید: آیا راه اندازی کسب و کار در حوزه بلاکچین میتواند موفق باشد؟

الگوریتم اثبات مشارکت (POCO)
الگوریتم اثبات مشارکت (POCO)

۹. الگوریتم اثبات ذخیره و اثبات تکثیر (POR)

اثبات ذخیره مبتنی بر داده طراحی شده و به دلیل ساختار منحصر به فردی که دارد در شبکه‌هایی استفاده می‌شود که کار اصلی آن‌ها دخیره سازی غیر متمرکز است‌. در این سیستم نودهایی برای استراحت بلاک جدید انتخاب می‌شوند که ذخیره داده بیشتری را به خود اختصاص داده‌اند.

عملکرد این پروتکل به اثبات سهام شباهت دارد؛ اما در این بخش مقدار دخیره داده هر نود مبنای ذخیره سازی قرار می‌گیرد. با اثبات تکثیر می‌توانیم ثابت کنیم یک ماینر نسخه منحصربه‌فردی از یک داده را در همان لحظه‌ای ذخیره کرده که مُهر شده است.

Proof-of-Replication (POR) Algorithm

۱۰. الگوریتم گراف‌ های جهت‌ دار غیرمدور (DAG)

گراف‌های جهت‌دار غیرمدور جزو پروتکل‌های پرکاربرد بوده که ساختار داده‌ای خاصی دارد. به کمک آن می‌توانید بلاک‌‌هایی که حاوی داده‌های تراکنش‌ها هستند را به صورت پشت سر هم به شبکه اضافه کنید. 

هدف از طراحی این سیستم ایجاد توالی از داده‌ها است. زمانی می‌توانید از این الگوریتم استفاده کنید که دو ماینر به صورت زمان در حال ایجاد بلاک هستند. در این شرایط شبکه به دو شاخه تقسیم می‌شود و نودها شاخه بلندتر را برای ادامه بلاکچین انتخاب می‌کنند. 

الگوریتم گراف‌ های جهت‌ دار غیرمدور (DAG)
الگوریتم گراف‌ های جهت‌ دار غیرمدور (DAG)

۱۱. الگوریتم اثبات زمان سپری‌ شده (POET)

اثبات زمان سپری‌ شده یا PoET در بلاکچین‌هایی کاربرد دارد که خصوصی هستند یا نیاز به مجوز دارند. برای ورود به این بلاکچین‌ها باید احراز هویت انجام دهید. 

عملکرد این پروتکل کاملا خاص است و در آن مشارکت کنندگان باید زمان خاصی را منتظر بمانند. کاربرانی که منتظر می‌مانند می‌توانند مجوز ورود به دفترکل را دریافت و بلاکی جدید برای خود ایجاد کنند. کاربرانی که کد اعتماد را دانلود و یک جفت کلید را دریافت می‌کنند می‌توانند به شبکه متصل شوند.

اگر قصد دارید یک سایت مبتنی بر بلاکچین راه‌اندازی کنید یا به فکر ایجاد بلاکچین و کوین اختصاصی خود هستید، می‌توانید از خدمات حرفه‌ای ما در زمینه طراحی سایت صرافی ارز دیجیتال بهره‌مند شوید. تیم ما با تجربه گسترده در توسعه سیستم‌های بلاکچین و ایجاد کوین‌های اختصاصی، آماده است تا نیازهای شما را به بهترین شکل ممکن برآورده کند.

الگوریتم اثبات زمان سپری‌ شده (POET)
الگوریتم اثبات زمان سپری‌ شده (POET)

کلام پایانی

در این نوشتار، تلاش کرده‌ایم با گردآوری اطلاعات مرتبط، به شناخت انواع الگوریتم های بلاکچین بپردازیم. هر یک از این الگوریتم‌ها، ویژگی‌ها و قابلیت‌های متفاوتی دارند و در نتیجه، قدرت آن‌ها نیز متفاوت است.

وظیفه افراد در اینجا این است که با توجه به نوع رمزارزی که می‌خواهند استخراج کنند و هدف خود، الگوریتم مناسب را انتخاب و به کار بگیرند. به عنوان مثال، الگوریتم SHA-256 به عنوان الگوریتم استخراج بیت‌کوین، اولین رمزارز در بازار، مورد استفاده قرار می‌گیرد و تمام فورک‌های بیت‌کوین و رمزارزهای هم رده از همین الگوریتم برای استخراج استفاده می‌کنند.

اگر سوال یا پیشنهادی درمورد الگوریتم های بلاکچین داشتید حتما با کارشناسان ما در ویراعصر درمیان بگذارید و یا در بخش نظرات با ما در ارتباط باشید.

سوالات متدوال

الگوریتم‌های بلاک‌چین چیست؟

الگوریتم‌های بلاکچین مجموعه‌ای از قواعد و فرآیندهای رمزگذاری شده هستند که در شبکه بلاک چین برای تأیید تراکنش‌ها و تولید بلاک‌ها استفاده می‌شوند. این الگوریتم‌ها مسئول ایجاد امنیت و اجماع در شبکه بلاکچین هستند.

الگوریتم‌های اجماع چه نقشی در بلاک‌چین دارند؟

الگوریتم‌های اجماع در بلاک‌چین مسئول تصمیم‌گیری در مورد صحت تراکنش‌ها و تولید بلاک‌ها هستند. آن‌ها اطمینان می‌دهند که همه گره‌ها در شبکه به توافق برسند و اطلاعات به طور صحیح ذخیره شوند.

چه الگوریتم‌های اجماعی در بلاک‌چین وجود دارند؟

میان الگوریتم‌های اجماع معروف در بلاک‌چین می‌توان به Proof of Work (اثبات کار)، Proof of Stake (اثبات سهام)، Proof of Authority (اثبات اختیار) و Proof of Burn (اثبات سوزاندن) اشاره کرد. هر یک از این الگوریتم‌ها ویژگی‌ها و روش‌های متفاوتی برای اجماع در شبکه بلاک‌چین دارند.

5/5 - (1 امتیاز)

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × دو =